Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

22 Sep 2017
Kategorija:
ostale vesti

“BIO DVAPUT JEDAN KRALJ” – ANIMIRANI FILM VOJINA VASOVIĆA SELEKTOVAN NA PREKO 20 SVETSKIH I REGIONALNIH FESTIVALA

Nagrada za najbolju muziku Kraljevski festival 1

 

Najnoviji animirani film “Bio dvaput jedan kralj”, Vojina Vasovića, dipl. reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, krenuo je na festivalsku turneju i selektovan je na preko 20 svetskih i regionalnih festivala.

Film je selektovan na prestižnom festivalu animacije u Otavi, koji se održava od 20. do 24. septembra 2017., a u narednih mesec dana biće prikazan i na festivalima u Italiji, Indoneziji, Holandiji, Španiji i Americi. Domaća publika će imati priliku da ga pogleda u zvaničnoj selekciji festivala “Balkanima”, koji će biti održan od 03. do 07. oktobra 2017. u Beogradu.

Na nedavno održanom “Kraljevskom filmskom festivalu” u Kraljevu, kompozitori filma Vladimir Kerkez i Aleksandar Randjelović osvojili su nagradu za najbolju originalnu muziku.

“Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i očajnički pokušava da se otarasi samog sebe. Nastao je u srpsko-kanadsko-madjarskoj ko-produkciji.  Scenario filma bio je uvršćen u 20 najboljih scenarija Evrope u okviru European Short Pitch-a u Luksemburgu, a dobio je i nagradu za najbolji projekat na SEE Festivalu u Los Anđelesu. Film je podržam od strane FIlmskog centra Srbije i kanadskog državnog i regionalnog fonda.

Vojin Vasović je diplomirao TV režiju na Akademiju umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Elčića, a master studije režije na Univerzitetu u Torontu (Kanada)i master za eksperimentalno pozorište.

Usavršavao se u oblasti dokumentarnog filma, dizajna svetala, animacije, fotografije i tehnike glasa i pokreta. Sa animiranim filmom „SVAKIH PET MINUTA“ Vojin Vasović je osvojio više od 35 međunarodnih, glavnih nagrada i neznanično je postao najviše nagrađivani autor u Evropi 2o11-12.g., kao i jedan od najnagrađivanih u oblasti kratke forme u istoriji srpske kinematografije.

Trejler novog animiranog filma “Bio dvaput jedan kralj”  možete pogledati na: https://vimeo.com/139400811

0007_TUT_Still__0007_K054

total poster final

Twice Upon a Time still00

Twice Upon a Time still2

 

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub