Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

25 Nov 2017
Kategorija:
ostale vesti

“Bio dvaput jedan kralj” osvojio je nagradu publike u Malagi

Twice Upon a Time still00

Kratkometražni animirani film “Bio dvaput jedan kralj” (Twice Upon a Time)  Vojina Vasovića i Nikole Stepkovića osvojio je nagradu publike za najbolju animaciju na upravo završenom FANCINE festivalu u Španiji. Festival se već 27. godinu za redom održava Malagi i u zvaničnoj selekciji prikazuje više od stotinu filmskih ostvarenja iz celog sveta.

“Bio dvaput jedan kralj” nastavlja festivalsku turneju sa decembarskim predstavljanjima publici u Americi, Italiji i Kanadi. Autori filma, Vojin Vasović i Nikola Stepković već rade na dugometražnoj verziji ove priče, za koju scenario pored Vasovića potpisuje i Dunja Petrović.

“Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovodju. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj – dvoglava aždaja.

0000_TUT_Still__0000_K060

Projekat dugometražnog filma “Bio dvaput jedan kralj” učestvovaće na ko-produkcijskom forumu CEE Animation Workshop koji se održava od 2-6. decembra u Ljubljani u okviru festivala Animateka, gde će producenti filma imati prilike da traže regionalne partnere za dalji razvoj projekta.

total poster final1

Vojin Vasović je autor oko 20 igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, pozorišnih i TV projekata. Sa više od 35 međunarodnih priznanja i nagrada za period 2011-2012. jedan  je od najnagrađivanijih mladih reditelja u Evropi, a kao diplomirani reditelj Akademije umetnosti u Beogradu školovanje je nastavio u Kanadi gde je sa prekidima živeo proteklih deset godina.

Od početka školske 2017-2018. godine Vojin Vasović je saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Pogledajte trejler filma: https://vimeo.com/139400811

0007_TUT_Still__0007_K054 IMG_1312-1200x800

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub