Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

15 May 2018
Kategorija:
ostale vesti

Dekanu Akademije Draganu Elčiću danas uručeno priznanje Zlatna značka

Elcic1

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je dekanu Akademije umetnosti u Beogradu, profesoru Draganu Elčiću, danas u Narodnom pozorištu uručeno priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2018. godinu, za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Zlatnu značku dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Ovo renomirano priznanje se dodeljuje od 1976. godine.

Profesor Dragan Elčić je režirao preko 300 dokumentarnih i kratkometražnih filmova, 78 različitih dokumentarnih emisija, dugometražni igrani film, dve TV drame, 4 TV filma i sedam igranih TV serijala sa ukupno 106 epizoda različite dužine. Režirao je i preko 1000 muzičko-zabavnih i spotrskih prenosa i drugih događaja… Iza njega je oko 1.400 potpisanih režija za 34 različite produkcije iz Jugoslavije, kasnije SCG, Srbije i sveta. Za celokupan dosadašnji rad osvojio je 67 nagrada, od toga 49 međunarodnih. Član je AFUNA (Akademije filmske umetnosti i nauka), UFUS-a (Udruženja filmskih umetnika Srbije) i Foruma filmskih radnika Rusije.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub