Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

09 Nov 2017
Kategorija:
ostale vesti

“DODIR NA BOL”, Hadži-Aleksandra Đurovića na 62. festivalu filma u Korku

MV5BZDAzNmExM2YtMjdiYS00NjdmLTlkMTgtNWFiZjUxYmY3N2Y1XkEyXkFqcGdeQXVyNTE4MTM5OA@@._V1_SX714_CR0,0,714,999_AL_

Kratki igrani film “DODIR NA BOL” diplomiranog reditelja sa Akademije umetnosti, Hadži-Aleksandra Đurovića imaće svoju svetsku premijeru na 62. festivalu filma u Korku. (10.11.-19.11.2017.)

Ovaj značajan festival – najstariji festival u Irskoj, ali i jedan od najstarijih festivala u Evropi i svetu – je na EFA, BAFTA i Oscar listi kvalifikovanih festivala. U 5 selekcija biće prikazano ukupno 140 filmova, među kojima nova dugometražna ostvarenja sa Kana (The Square, Loveless, L’amant double…), ali i klasici (Saturday Night Fever, North by Northwest, Close Encounters of the Third Kind…), dokumentarni, kao i irski kratki igrani filmovi. “Dodir na bol” biće prikazan u okviru međunarodne takmičarske selekcije kratkih igranih filmova pod nazivom ‘Životni krugovi’ (Life Cycles) 13. novembra 2017.

“Dodir na bol” je ljubavna priča o starom bračnom paru. Muž se bori sa Alchajmerovom bolešću svoje supruge. Ova priča je inspirisana istinitim događajem i pokazuje čistu i bezuslovnu ljubav čak u poznim godinama života. Ovo je produkciono mali, nepretenciozni film o običnim ljudima i njihovom svakodnevnom životu, koji nas upozorava da se isto može dogoditi i nama jednog dana.

Uloge tumače Jadranka Selec i Tanasije Uzunović. Hadži-Aleksandar Đurović potpisuje scenario, režiju, fotografiju i montažu. Snimatelj zvuka je Žarko Janković. Dizajner zvuka je Saša Mirosavljević-Don. Film je producirala kuća Aleksandrija Film.

dodir-na-bol-3-800x430

Više informacija možete videti na: http://corkfilmfest.org/

Više informacija o filmu: http://www.imdb.com/title/tt6734174/

Trejler filma: https://vimeo.com/211298945

MV5BODE5MmM3OGMtYjhlNC00Y2E5LWI0NmItYmEwNGQyMDI3NWQzXkEyXkFqcGdeQXVyNTE4MTM5OA@@._V1_SX1777_CR0,0,1777,937_AL_

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub