Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

16 May 2017
Kategorija:
ostale vesti

DR MILICA ĐUROV – PROFESOR AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU GOST FESTIVALA POZORIŠNIH ŠKOLA U LOĐU

DR MILICA DUROV-1

Profesor Akademije umetnosti u Beogradu dr Milica Đurov bila je gost 35. Festivala pozorišnih škola u Lođu (Poljska), u organizaciji Visoke nacionalne škole za film, televiziju i pozorište iz Lođa, koji je trajao od 8-14. maja 2017. godine.

Na festivalu su se predstavila četri najbolja poljska fakulteta dramskih umetnosti iz Varšave, Krakova, Vroclava i Lođa, a pored njih još tri nove škole: Krakovska škola mapeta – departman iz Vroclava, Krakovska škola plesnog teatra- departman iz Bitoma i Lutkarski departman varšavske akademije iz Bialistoka.

Pored profesorke Đurov, na festivalu su gostovali i profesori iz Španije, Gruzije i Sedinjenih Američkih Država.

 

 

prof. George Shalutashvili - Gruzija, prof. dr Milica Đurov i Eufrasio Lucena-Munoz - Španija

Dekan prof. George Shalutashvili (Gruzija), prof. dr Milica Đurov i prof. Eufrasio Lucena-Munoz (Španija)

Prijem u dekanatu  - dekan Zofia Uzelac

Prijem u dekanatu Visoke nacionalne škole za škole za film, televiziju i pozorište – kod dekanke departmana za glumu prof. Zofie Uzelac

Susret poljskih i internacionalnih profesora 10.05.2017

Susret internacionalnih profesora i domaćina (departman za glumu Visoke nacionalne škole za film, televiziju i pozorište iz Lođa)

Tokom festivala prikazano je 16 predstava, a održana je i naučna konferecija pod nazivom „Avangarda – prošlost, sadašnjost, budućnost“, koju je otvorio prof. Mariusz Grzegorzek, rektor Nacionalne škole za film u Lođu.

Rektor prof. otvara prvu sesiju konferencije o avangardi

Rektor prof. Mariusz Grzegorzek, rektor Nacionalne škole za film u Lođu otvara konferenciju

Fokus prve sesije konferecije bila je avangarda na prostoru Balkana, sa posebnim akcentom na područje nekadašnje Jugoslavije i beogradsku avangardu.

konferencija 2

Konferencija „Avangarda – prošlost, sadašnjost, budućnost“, Lođ 2017.

Festival, koji u prvi plan postavlja umetnost glume, pokazao je izuzetno visok nivo teatarskih podukcija poljskih fakulteta dramskih umetnosti, a pozorišta u Lođu postala su centar susreta studenata, profesora i mnogobrojne publike.

Uz brojne nagrade za glumu, žiri 35. Festivala pozorišnih škola u Lođu dodelio je Grand Prix nagradu sjanim glumcima Pozorišne akademije iz Krakova za predstavu „Do dna“, u režiji Eve Kaim.

Do dna

Predstava „Do dna“ – Eva Kaim, Krakov. (https://www.youtube.com/watch?v=0qxiitzwXM4)

Nagrade su dodeljene na svečanoj završnici Festivala 14. maja 2017. godine.

Dodela nagrada - Festival pozorišnih škola u Lođu, 2017.

Dodela nagrada 35. festivala pozorišnih škola u Lođu.

Više o ovom Festivalu na http://festiwalszkolteatralnych.pl/

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub