Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

05 Oct 2017
Kategorija:
uspesi studenata

Film Matije Milutinovića „Čuvar“ osvojio nagradu za najbolji srpski film na 11. Festivalu srpskog filma fantastike

matija_milutinovic

Kratki igrani film „Čuvar“ reditelja i scenariste Matije Milutinovića osvojio je nagradu za najbolji srpski film na 11. Festivalu srpskog filma fantastike.

Matija Milutinović je diplomirao režiju u klasi profesora Miroslava Živanovića na Akademiji umetnosti u Beogradu, a film „Čuvar“ je njegov diplomski film. Scenario je inspirisan slovenskom mitologijom. Reditelj navodi da mu je jedna od glavnih vodilja za pisanje originalnog scenarija za film „Čuvar“ bila knjiga „Slovenska mitologija“ Nenada Gajića. Otuda nije neobično da je radnja filma smeštena u srednjevekovnu Srbiju. Film prati Vukašina koji je odmetnik u bekstvu. Progonjen kao zver, ranjen i skoro bez svesti on nailazi na skriveni paganski hram. Čuvar hrama mu spasava život i nudi mu skrovište. Ipak, iza čuvareve gostoljubivosti kriju se mračne tajne.

Film je nastao u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, a u njegovoj realizaciji su učestvovali i studenti Boris Nestorović kao asistent snimatelja, Dragana Lakčević i Luka Jočić kao snimatelji zvuka, Mina Korać i Andrijana Zukić kao organizatori.

Dizajn zvuka i sinhronizaciju potpisuje Tomislav Milenković diplomirani student i umetnički saradnik na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Glavne likove u filmu tumače Svetozar Cvetković, Boris Pingović i Bojan Krivokapić.

Film je do sada učestvovao na nekoliko manjih stranih i domaćih festivala u takmičarskom programu, a ovo je prva nagrada koju je osvojio.

Dodela nagrada će biti 3.10.2017. godine u 19h u Domu Omladine u Beogradu.

film_cuvar_matija_milutinovic

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub