Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

22 Dec 2017
Kategorija:
ostale vesti

GOSTOVANJE MILE TURAJLIĆ NA AKADEMIJI UMETNOSTI

MV5BMjAwNzAyMDk2NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjE1MzMwNQ@@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Mila Turajlić – autorka prestižno nagrađivanih filmova „CINEMA KOMUNISTO“ (2010) i „DRUGA STRANA SVEGA“ (2017) – biće gost Akademije umetnosti u utorak, 26.12.2017. u 15.30 sati (Plava sala, Nemanjina 28/II).

 

U susretu sa studentima svih studijskih programa Akademije umetnosti, Mila Turajlić će podeliti svoja iskustva iz realizacije dugometražnih dokumentarnih filmova. Posebno su dragocena njena (sa)znanja o istoriji kinematografije i dostupnosti arhivskih zapisa.

Do savršenstva uravnotežen istraživački puls Mile Turajlić proističe iz brižljive selekcije materijala i autentičnih svedoka vremena. Veština komunikacije sa prikazanim sagovornicima prevashodno upućuje na izuzetno razvijenu svest autorke o toleranciji i pristojnosti, pri čemu nikad ne izostaje najoštriji poziv na preispitivanje i nove provere prošlosti.

 

Apsolutno lišeni patetike, filmovi Mile Turajlić čak ni muzičkim fonom ne uzurpiraju adrenalin.

 

Tematske opcije – koje uokviruju „CINEMA KOMUNISTO“ i „DRUGU STRANU SVEGA“ – najčešće pokreću očekivanja žestokog obračuna, prozivke, inkriminisanja, ili pak, otvaranja intime u funkciji opet obračuna ili sentimentalnosti i nostalgije. Svega toga u filmovima Mile Turajlić nema. Sasvim sigurno zahvaljujući osobenoj estetici slike, koja se dosledno razlikuje u prvom i njenom drugom filmu.

MV5BMTExNTI1NzIwNDFeQTJeQWpwZ15BbWU4MDE1MzA2OTEx._V1_SY1000_SX700_AL_

Dramaturgija kolaža u „CINEMA KOMUNISTO“ nije samo odziv na istorijski presek kojim se bavi, već znalački opredeljen mizanscen događaja koje bira da predstavi. Autentični prostori u kojima razgovara sa akterima zemlje koje više nema, daleko su od zatečenih i spontano zabeleženih. Sve je s ozbiljnom namerom da se autorski uobliči dokument.

 

S druge strane, „DRUGA STRANA SVEGA“ ima oreol konflikta spolja i kristalne emocije iznutra. Kontrasti svetla i senki, naizmenični sled ritma kretanja kamere, smena opštih prizora skrovitog doma i detalja uglancanih stilskih komada – sfumato naspram vatrometa antikviteta. Za posebno uvažavanje producentskih znanja i veština Mile Turajlić, stoji i činjenica da je „DRUGA STRANA SVEGA“ prva koprodukcija sa HBO EU.

Druga-strana-svega-poster-768x1024

Konačno, rediteljsko umeće Mile Turajlić očitovano u ova dva velika filma nedvosmisleno uverava da se radi o sjajnom umetniku koji se mirno može otisnuti u bilo koje kinematografske bure, očekujući nove svečanosti.

Dobro došli !!!

 

 

 

 

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub