Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

10 Nov 2017
Kategorija:
ostale vesti

Intervju: Mirza Abdagić, student I godine filmske i TV režije

Mirza

Mirza Abdagić, 19 godina

Filmska i televizijska režija

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Oduvek sam želeo da se bavim režijom, ali pored režije me je zanimalo i pravo. Moj prvobitni izbor za upis fakulteta je bio Pravni fakultet u Sarajevu. Međutim, nakon prve godine studija shvatio sam da želim ili režiju ili ništa drugo.

Uvek sam nalazio inspiraciju u umetnosti: filmu, muzici, stand up komedijama, zato je umetnička akademija bila moj izbor. Pošto u mom rodnom gradu ove godine nije bilo moguće upisati režiju, već samo produkciju, odlučio sam se za Beograd i Akademiju umetnosti. Beograd, jer smatram da je centar za pravljenje dobrih filmova na Balkanu, Akademiju umetnosti u Beogradu, jer smatram da je za režiju ovaj fakultet najbolji izbor.

Na studijama sam tek dva meseca, ali imam utisak da sam dosta naučio, čak i pre početka nastave, tokom priprema za prijemni ispit. Pre prijemnog sam dobio zadatak od profesora Dragana Elčića da analizaram kratki film, a kao zadatak za prijemni ispit sam dobio da snimim svoj film. Ja sam mislio da to treba da bude nemi film. Prvo sam želeo da tematika filma bude komična, ali sam se na kraju ipak odlučio za napeti triler. Snimao sam uz pomoć nekoliko prijatelja u Sarajevu, a sam film je trajao dva i po minuta. Iskren da budem imao sam malu tremu da pošaljem to profesoru, jer nisam bio u potpunosti zadovoljan i siguran. Profesor je rekao da je film bio dobar za nekog ko je početnik i da mu se moja ideja dopala.

Od početka nastave je, kao što sam pomenuo, prošlo tek dva meseca, a već imam snimljen drugi film, koji ove nedlje šaljem na ocenjivanje. Zadata tema je radni proces. Kako smo stalno upućeni jedni na druge, ja sam ideju pronašao u svom kolegi sa fakulteta. On crta grafite, te sam iskoristio priliku da ga snimam dok to radi. Nadam se da će moj mentor biti zadovoljan finalnim rezultatom.

Smatram da će studiranje u Beogradu i napuštanje rodnog grada upotpuniti moje iskustvo, kao što će školovanje na Akademiji umetnosti dodatno oblikovati mene kao umetnika.

(razgovor vodila Katarina Todorović)

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub