Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

14 Nov 2017
Kategorija:
ostale vesti

INTERVJU: TINA ČAVOR, STUDENTKINJA II GODINE GLUME

Tina Čavor

Tina Čavor, 19 godina

Kotor, Crna Gora

Osovne akademske studije glume, II godina

 

Srednju školu sam završila u Kotoru i odmah po završetku odlučila sam da upišem fakultet. U periodu prijemnih ispita sam bila u Beogradu. Dok sam listala Facebook izašla mi je stranica Akademije umetnosti sa informacijom o prijemnom ispitu za glumu.

Kako sam istog dana imala let za Tivat, rešila sam da pre leta odem na Akademiju i da se raspitam o prijemnom i studijama. U startu o Akademiji umetnosti u Beogradu nisam znala ništa, ali sam se tokom pripreme za prijemni ispit dosta informisala od zaposlenih.

Smatram da je Akademija umetnosti u Beogradu medju  najboljim izborima za nas glumce, iako je iz godine u godinu broj novonastalih privatnih fakulteta za umetnost sve veći. Posle dve godine studiranja to i tvrdim, iako ponekad ume da bude jako teško. Moji klasici i ja smo kao porodica. Nas je samo 12 i to mi se dopada. Kada je teško, najveću podršku dobijam od svojih kolega i profesora. Intenzivnije se radi, ali profesori mogu svakom od nas dovoljno da se posvete.

U prvoj godini sam bila prisutna na svim predavanjima, čak su mi i profesori skrenuli pažnju da se malo opustim. Krajem prve godine sam imala malu krizu. Kolege su mi pomogle da tu krizu prevaziđem. Sastajali smo se pre glume, kod kuće, razgovarali i družili se. Oni su me bodrili da više vežbam, a profesori su imali sluha za mene. Objasnili su mi da postoji proces, koji mora da se prođe, da ništa ne može iz prve da se savlada.

Naš odnos sa profesorima je jedinstven, toga na drugim fakultetima nema. Mi njima možemo sve da kažemo, a i kada ne kažemo sve oni umeju dobro da nas pročitaju i procene situaciju u kojoj smo. Mogu da kažem da uživam u studiranju. Mnogo sam posvećana fakultetu.

Cilj mi je da što pre počnem da radim, a želja da uspem pre svega kao pozorišna glumica.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub