Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

14 Feb 2017
Kategorija:
ostale vesti

JOVANA NIKOLIĆ-PROF. PRODUKCIJE U ELEKTRONSKIM MEDIJIMA U PROGRAMU BERLINALE TALENTS

Jovana1

Jovana Nikolić – profesorka produkcije u elektronskim medijima Akademije umetnosti u Beogradu, učestvuje na Berlinskom filmskom festivalu od 10. do 17. februara 2017. godine, gde će predstavljati novi filmski projekat “Crna svadba”, reditelja Dragana Nikolića, u okviru Berlinale Talents programa.

O svojim planovima na Berlinalu prof. Nokolić kaže: „Berlinale Talents vidim kao priliku da u veoma nadahnutoj atmosferi podignem svoje profesionalne standarde i da ih harmonizujem sa internacionalnim. To je prilika da u društvu vrhunskih umetnika preispitam kreativna rešenja za projekat na kome radim. Učešće na Berlinalu podiže vidljivost projekta i pomaže njegov dalji razvoj. Filmski projekat koji želim u Berlinu da predstavim kolegama je Crna svadba reditelja Dragana Nikolića.To je projekat od kojeg imam najviša očekivanja, i važno mi je da mu, kao producent, pružim najbolje uslove za umetničko ostvarenje.“.

Jovana Nikolić je producent dokumentarnih filmova Pogrebnik (2013), Kavijar konekšn (2008) i Nacionalni park (2006), sva tri premijerno prikazana na IDFA. Svoje produkcije emituje na televizijama Channel 4ZDF/ArteGlobal VoicesSVTYLENRKAl Jazeera Balkans….

Obezbedila je podršku američkog ITVS fondaJan Vrijman fonda (Holandija), Evropske kulturne fondacije (Holandija)… Sarađuje sa Films Transit International (Kanada). Predsednik je Sekcije dokumentarista u Kinematografskoj grupaciji i zamenik predsednika DokSrbija – Dokumentaristi Srbije. Član je mreže European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE alumni).

Vest o učešću prof. Jovane Nikolić na ovogodišnjem Berlinalu objavio je i Filmski centar Srbije. http://www.fcs.rs/jovana-nikolic-u-programu-berlinale-talents/

Jovna-Nikolic-01-800x430

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub