Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

10 Jul 2018
Kategorija:
ostale vesti

Nova nagrada za film Vojina Vasovića ‘Bio dvaput jedan kralj’

Twice Upon a Time still00

Na upravo završenom 13. Festivalu animiranog filma u Neumu, kratkometražni film Vojina Vasovića “Bio dvaput jedan kralj” (Twice Upon a Time) osvojio je nagradu “Dušan Vukotić”. Nagrada nosi ime jugoslovenskog dobitnika oskara za animaciju, a dodeljuje se najboljem mladom autoru iz regiona.

Vojin Vasović je diplomirani reditelj i saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Beogradu

U proteklom mesecu, film je osvojio i Grand prix na festivalu Asaenes u Sevilji, kao i nagradu za animaciju na Honolulu Film Awards festivalu. Film je do sada uspešno prikazan na preko 60 svetskih festivala, a priznanje u Neumu je njegova 19. nagrada. “Bio dvaput jedan kralj” nastaviće svoju festivalsku turneju ovog meseca na festivalima u Moskvi, Ouklandu, Amantei u Italiji i Drami u Grčkoj.

Film govori o dualnosti sveta ispričano kroz prizmu Kralja Ratnika i Kralja Pesnika koji su zapravo- jedan podvojeni kralj. Nastao je u ko-produkciji Srbije, Kanade i Mađarske u realizaciji To Blink Animation studia i produkcije Plan 9. Art direktor filma je Nikola Stepković, a muziku potpisuju Vladimir Kerkez i Aleksandar Ranđelović.

Dugometražna verzija priče o kralju koji ima podvojenu ličnost nedavno je podržana od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za razvoj dugometražnog animiranog filma, tako da To Blink Animation studio već radi na razvoju projekta čiji scenario pored Vasovića potpisuje i dramaturg Dunja Petrović.

Trejler za film:

Twice Upon a Time – animation teaser from Vojin Vasovic on Vimeo.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub