Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

24 Aug 2018
Kategorija:
ostale vesti

Politika o filmu Vojina Vasovića: Neodoljivo ostvarenje

Twice Upon a Time still2

Filmska kritičarka Politike Dubravka Lakić razgovarala je sa Vojinom Vasovićem o uspesima koje niže njegov kratkometražni animirani film “Bio dvaput jedan kralj” (Twice Upon a Time).

“Film je obišao 60 međunarodnih festivala, osvojio 20 prestižnih nagrada i publiku šarmirao poučnom pričom o kralju Ratniku i kralju Pesniku koji žive u istom junaku”, između ostalog piše Politika.

“Šarm njegovog filma ‘Bio dvaput jedan kralj’ je i u humanoj poruci koju sa sobom nosi, a autor kaže da je posegao za likom kralja iz bajke jer se ‘njegov unutrašnji konflikt tako lakše prenosi na ostale po sreću komičnog efekta’. Završnica ovog i komičnog i poučnog filma o dva kralja u jednom, i Ratnika i Pesnika, donosi poziv na pomirenje, a poruka bi bila, kako kaže Vasović, ‘da se najpre valja pomiriti sa samim sobom’, navodi se u tekstu.

Vojin Vasović je diplomirani reditelj i saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Kompletan intervju možete pročitati OVDE.

Trejler za film:

Twice Upon a Time – animation teaser from Vojin Vasovic on Vimeo.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub