Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

14 Nov 2017
Kategorija:
ostale vesti

Predavači i studenti Akademije umetnosti na najpoznatijem festivalu dokumentarnih filmova IDFA

Slider_IDFA_2017

Docentkinja Akademije umetnosti, dr Jovana Nikolić, predsednica IO DokSrbija, zajedno sa direktorom Filmskog centra Srbije, Bobanom Jevtićem, predstavlja delegaciju srpskih dokumentarista na IDFA. Naime, Filmski centar Srbije i Međunarodni festival dokumentarnih filmova Amstedam – IDFA, u saradnji sa udruženjem DokSrbija, organizuju specijalni edukativni program u okviru IDFAkademije (IDFAcademy). Na festivalu u Amsterdamu učestvuje i profesor filmske i TV režije Dejan Petrović sa dokumentarnim filmom Isti.

IDFA festival se ove godine održava od 15. do 26. novembra, a u programu IDFAcademy programa učestvovaće osamdeset autora i producenata iz celog sveta, među kojima i osam domaćih talenata: Aleksandra Mitrić Štifanić, Marija Stojnić, Miloš Ivanović, Miloš Ljubomirović, Nemanja Vojinović, Stefan Malešević, Nenad Milošević i Marta Popivoda, odnosno čak pola od ukupnog broja domaćih predstavnika su sadašnji i svršeni studenati Akademije umetnosti u Beogradu.

Učesnicima iz Srbije će ovo iskustvo doprineti u daljem profesionalnom razvoju, u smislu harmonizacije profesionalnih standarda sa dobrom međunarodnom praksom umrežavanja, internacionalizacije i sklapanja partnerstva ili koprodukcija. IDFA će tokom festivala ponuditi intezivni četvorodnevni trening na kome če filmski stvaraoci biti u prilici da sretnu mnogobrojne profesionalce iz domena dokumentarsitike sa kojima će razmeniti znanje. Učesnici će se upoznati sa novim stremljenjima u dokumentarnom filmu i tako ojačati za sadašnje i buduće projekte.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub