Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

07 Jun 2018
Kategorija:
ostale vesti

Premijera dramsko-plesnog teatra „Slučajevi“ u režiji i dramatizaciji Tadije Miletića

PosterSLucajeviWeb

Premijera dramsko-plesnog teatra „Slučajevi“ (po motivima D. Harmsa), u režiji i dramatizaciji Tadije Miletića, diplomiranog dramaturga Akademije umetnosti, održaće se 21. juna 2018. na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Scenograf je Miraš Vuksanović, kostimograf Tijana Sićević, scenski pokret Tamara Antonijević Spasić (viši umetnički saradnik Akademije), a kompozitor Jug Marković. U predstavi igraju Stojan Đorđević, Ammar Mešić, Marija Kosić (viši umetnički saradnik Akademije), Novak Radulović, Nebojša Rako (diplomirani glumac Akademije umetnosti) i Jovana Čurović.
Muzički ansambl čine Jovana Čurović (sopran), Nevena Stanić (kontrabas), Ana Marinković (flauta), Rastko Uzunović (klarinet).

Ova predstava, po mnogo čemu jedinstvena u ideji, istražuje nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva. Pre svega, predstava je podeljena na dve strane, na levu i desnu. Dalje, vi birate koju ćete stranu gledati, a vaš doživljaj će prema tom izboru biti različit. Sa jedne strane je plesna predstava, a sa druge dramska. Sa jedne strane je jedna priča, a sa druge druga. Da biste u potpunosti shvatili jednu, morate pratiti i drugu. Šta više volite? Koreodramski ples ili dramski tekst? Na kraju ćete uvideti da ove dve predstave, u stvari, žive samo kao jedna celina i da je svako drugačije sagledavanje optička varka. Nije li tako i u životu? Nešto otpisujemo već na prvi pogled, a nekada ne vidimo očiglednu stvar iako je direktno ispred nas.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub