Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

12 Jun 2017
Kategorija:
ostale vesti

PREMIJERA FILMOVA VOJINA VASOVIĆA DIPL. REDITELJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU U BEOGRADSKOM DOMU OMLADINE 16. JUNA U 20 ČASOVA

Vojin Vasovic 2014 a

Najnovija filmska ostvarenja, kratki igrani film ”Papir trpi sve” i kratki animirani film ”Bio dvaput jedan kralj”, Vojina Vasovića, dipl. reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, premijerno će biti prikazani u beogradskom Domu omladine, u petak, 16. juna 2017. godine, sa početkom u 20 časova.

To Blink Studio, koji je i producent ovih filmova  kroz  istraživanje forme podvojenog ekrana prenosi priče podvojene radnje, ali ide i dublje u proučavanje podvojenosti ličnosti. Testirajući junake, autori tragaju za smislom i objašnjenjem kontradiktornosti sopstvenih stavova, podvojenih želja i podvojenosti srca, u nadi da će i gledaoca podstaći na razmišljanja koja vode boljem poznavanju sebe.

”Papir trpi sve” je kratkometražna drama o nesvakidašnjem psihološkom trouglu. Prati se priča iz tri različite perspektive istog odnosa, priča o intimnosti, vernosti i nedostajanju. Uloge tumače Milomir Rakić, Mina Obradović i Milica Vraneš.

 

Papir tri sve  Mina Obradovic  Milomir Rakic

“Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost, živi u podvojenom vremenu u mahom podvojenom i podeljenom ekranu. Jedna njegova strana želi da postane kralj pesnik, a druga neustrašivi ratnik. Oni dele istu svest, ali očajnički žele da se otarase jedan drugog.

Animirani film “Bio dvaput jedan kralj” je podržan od strane Filmskog Centra Srbije, kao i Kanadskog regionalnog i federalnog fonda za umetnost.

Twice Upon a Time still1

Film ”Bio dvaput jedan kralj” predstaviće se i kragujevačkoj publici u subotu, 17.juna  u ”Pozorištu za decu Kragujevac”, od 19 časova.

Vojin Vasović dobitnik je više od 35 međunarodnih  glavnih filmskih nagrada, neznanično je postao najvišenagrađivani autor u Evropi 2o11-12.g.i jedan je od najnagrađivanijih u oblasti kratke forme u istoriji srpske kinematografije. Osnivač je dve eksperimentalne pozorišne trupe „Ars Mechanica“ u Torontu.

Vојin Vаsоvić diplоmirао je ТV rеžiјu nа Акаdеmiјu umеtnоsti u Bеоgrаdu u кlаsi prоf. Drаgаnа Еlčićа, а mаstеr studiје rеžiје nа Univеrzitеtu u Тоrоntu (Каnаdа)i mаstеr zа екspеrimеntаlnо pоzоrištе.

Usаvršаvао sе u оblаsti dокumеntаrnоg filmа, dizајnа svеtаlа, аnimаciје, fоtоgrаfiје i tеhniке glаsа i pокrеtа. Rеžirао је višе оd dvаdеsеt igrаnih, dокumеntаrnih i аnimirаnih кrаtкih filmоvа, као i brојnih pоzоrišnih prојекаtа, rаdiо drаmа i filmsкih i tеlеviziјsкih scеnаriја.

Twice Upon a Time still2

0007_TUT_Still__0007_K054

Papir tri sve  Mina Obradovic  Milomir Rakic 1

Papir tri sve  Milica Vranes  Milomir Rakic i Mina Obradovic

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub