Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

14 Jul 2017
Kategorija:
ostale vesti

RETROSPEKITVA IZLAGAČKIH AKTIVNOSTI STUDENATA KATEDRE ZA FOTOGRAFIJU I KAMERU AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU U ŠKOLSKOJ 2016/17. GODINI – 4 VELIKE IZLOŽBE

Izlozbe-1

Ovu akademsku godinu studenti katedre za Fotografiju i kameru Akademije umetnosti u Beogradu završili su izlaganjem svojih radova na četiri velike izložbe.

Naš fakultet je svojim studentima omogućio da svoja fotografska postignuća izlože u Kući Kralja Petra I, galeriji Univerzitetske biblioteke i Klubu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Mladi fotografi, od prve do četvrte godine studija završnom izložbom predstavili su 150 radova iz svojih izložbenih kolekcija, umetničke projekte, kao i ispitne zadatke nastale tokom školske 2016/17. godine, u izložbenom prostoru Kuće Kralja Petra I,  od 02. do 08. juna 2017. godine.

Izložbena postavka obuhvatala fotografske i video radove iz domena dokumentarne, reklamne, igrane i umetničke forme. Završnom izložbom mladi umetnici ispoljavaju svoj umetnički senzibilitet i kreativan potencijal, pokazujući raznovrsnost svog talenta uz visok stepen profesionalnog umeća.

Autori radova su:Matej Milenković / Miloš Stanojević / Natalija Kunić / Nemanja Krstić /Aljoša Šipetić / Đina Minić / Ivana Milovanović / Maja Marković / Marija Antić / Marina Ilić / Marko Stanišić / Milica Maksić / Tamara Pavišić / Vladimir Arsenijević / Aleksandar Pop Arsov / Dejan Blizanjac / Nemanja Stojković / Giorgio Lombardelli / Emilija Popović / Nikola Čubrilo / Jana Vidojković / Ana Petrović .

DSCF7906

DSCF7884

IMG_2923

U Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu, svoje radove predstavili su apsolventi Katedre za fotografiju Akademije umetnosti u Beogradu, Tamara Pavišić, Jana Vidojković, Miloš Stanojević,  Ana Petrović i Nemanja Krstić samostalnim izložbama pod nazivom “Fotograf=ja”, od  22. juna do 25. jula do 2017. godine.

Autor izložbe prof. dr Milica Đurov kaže da su se naši apsolventi predstavili svojim najnovijim ostvarenjima u kojima tragaju za ličnim stvaralačkim postulatima, ispitujući javne i intimne sfere života i unutarnjeg bića. Iako suočeni sa ogromnom eksploatacijom fotografskog medija, ovi stvaraoci u tome vešto nalaze svoj put i daju jasnu ličnu notu u pristupu delu. Spretno nas sučeljavaju sa pitanjima koja ih intrigiraju, događajima i sećanjima.

Radovi Nemanje Krstića u okviru projekta “Ja sam terorista” ove godine pored Beograda i drugih gradova Srbije biće izlagani i u Vašingtonu, Beču i Berlinu.

biblioteka

biblioteka 2

biblioteka 3

IMG_2891

7a

8a

Još jednu izložbu fotografskih ostvarenja Akademija umetnosti u Beogradu omogućila je svojim studentima u trajanju od mesec dana u Klubu Narodnog pozorišta u Beogradu, od  01. juna  do  01. jula 2017. godine.

Postavku su činli radovi u oblasti dokumentarne, reklamne, modne i eksperimentalne fotografije koji prezentuju najrazličitije primene fotografije kao savremenog i veoma raširenog umetničkog medija, gde se na objektivan način obrađuju teme iz svakodnevnog života, ali je perspektiva iz koje se gleda rezultat izbora samog umetnika.

klub 3 klub 2 Klub 1

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub