Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

15 Jun 2017
Kategorija:
ostale vesti

REZULTATI KONKURSA FILMSKOG CENTRA SRBIJE – SUFINANSIRANJE SEDAM FILMOVA STUDENATA REŽIJE AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

FCS-1

Sedam filmova aktuelnih i diplomiranih studenata katedre režije Akademije umetnosti u Beogradu na konkursima Filmskog centra Srbije za sufinansiranje u različitim kategorijama dobilo je sredstva za realizaciju svojih ostvarenja!

Rezultati konkursa FCS u kategoriji SUFINANSIRANjE STUDENSTIH ZAVRŠNIH /diplomskih/ FILMOVA, objavljen 10.o5. 2017.godine:

  1. FEBRUAR, reditelj Mlađen Minić, produkcija: Akademija umentosti Beograd, Iznos: 395.000 din. kratki igrani film

Obrazloženje komisije: “… Zavšrni film studenta Mlađena Minića, većim delom je realizovan film. Reditelj je preneo emociju iz scenarija koja je dobila još veći sadržaj kroz odličnu izabranu glumačku podelu (Aleksandar Đurica,Ana Sofrenović, Radoje Čučić, Sonja Kolačarić) i autentične lokacije. Zreo pristup temi kao i samoj režiji. Uz dobru postprodukciju slike i zvuka, i vizuelnim efektima, ovaj film će upotpuniti svoj potencijal koji se propoznaje još tokom čitanja scenarija. Posebno je iznenađujući pristup mladog reditelja pri sagledavanju i tumačenju ženskog lika koji je prikazan veoma autentično i zrelo”.

  1. HORIZONTI, reditelj Svetislav Dragomirović, producija : Akademija umetnosti BeograD, Iznos: 625.000 din. – dugometražni igrani film

Obrazloženje komisije: “…Već snimljen, završni dugomentražni igrani film, reditelja Svetislava Dragomirovića bavi se temom porodice kao institucije koja je na rubu egzistencije modernog društva. Kroz tešku priču i fragmentalan način pripovedanja, u Horizornima se suočavamo sa činjenicom da je čovek sam sebi najveći neprijatelj. Izveden u skromnim uslovima, uz sve pohvale za upornbost i trud, ovaj projekat je podržan kako bi uspeo da finalizuje postprodukciju i doživi svoju premijeru. Ovo je jedan od retko realizovanih dugomentražnih igranih filmova tokom studija”.

  1. DEPILACIJA, reditelj Sara Marković, produkcija: Akademija umetnosti Beograd, Iznos: 200.000 din.

Obrazloženje komisije: “… U ambijentu kozmetičkog salona, kroz neobavezan razgovor dvadesetjednogodišnje devojke i ostalih radnica u salonu, traži se odgovor na večito pitanje da li prava ljubav još uvek postoji, i da li su vrednosti kao što su monogamija i vernost u braku i dalje na ceni.Dinamičan scenario sa duhovitim situacijama i obrtima koji je napisala i koji će kao diplomski film režirati Sara Marković obećava interesantan film koji vredi podržati”.

Komisija: Kosta Peševski, Filip Marinković, Goran Stanković, Goran Matić i Tatjana Žeželj Gojković,

Mlađen Minić, Svetislav Dragomirović i Sara Marković su apsolventi  Katedre za TV režiju Akademije umetnosti u Beograu, u klasi prof. Dragan Elčića. Svojim dosadašnjim radovima na drugoj i trećoj godini, ovi studenti su skrenuli pažnju na svoje stvaralaštvo velikim brojem nagrada, kako u Srbiji tako i u inostranstvu , svojim dokumentarnim i kratkim igranim filmovima.

U kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugomentražnih dokumentarnih filova:

  1. „GOVORI DA BIH TE VIDEO“ reditelj: Marija Stojnić u produkciji MARIJA STOJNIĆ PR Proizvodnja kinematografdkih i audiovizulenih proizvoda Bilboka Valjevo. Iznos: 3.100.000 din.

Obrazloženje komisije: “… Film eksperimentiše slikom i zvukom pružajući nam doživljaj radija koji vidimo, onako kako smo ga zamišljali dok smo rasli, sa svom lepotom i čarolijom njegovog unutrašnjeg sveta. Komisija je uverena da će autorka uspeti slikom da obogati zvuk i vrati mu dostojanstvo i važnost, koji mu je slika davno preotela”.

  1. „POTREBA ZA MRŽNjOM“, reditelj: Filip Ćolović u produkciji „OMEGA PRODUCTION“. Iznos: 992.000 din.

Obrazloženje komisije: “…Veoma važna tema obrađena kroz hrabar intimni pristup, oslikana ličnom tragedijom samog autora filma. Kroz autoportret osobe koja je ostala bez bliskog člana porodice, autor preispituje prirodu surovog, besmislenog, nekontrolisanog nasilja na koje naše društvo za sada nije našlo odgovor. Ovaj film je potreban, kako samom autoru, tako i čitavom društvu”.

Komisija: Mila Turajlić, Valentina Delić,Jelena Maksimović, Ognjen Glavonić i Dragan Nikolić

U kategoriji sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih dokumentarnih filmova:

  1. „TI SI MENI ZA OKO ZAPELA“ reditelj: Miloš Pavlović. Produkcija: Edukativna-naučna filmska mreža. Iznos: 1.116.000 din.

Obrazloženje komisije: “… Uprokos činjenici da ovaj film radi mlada filmska ekipa, galerija živopisnih likova i aktuelni socijalni ambijent daju nadu da će, kao i mnogo puta do sada, rudarsko tlo istoriju fokumentarnogf filma obogatiti još jednim sjanim ostvarenjem”.

Komisija: Dragan Petrović, Srđan Keča, Mladen Kovačević, Dejan Petrović i Dušan Šaponja

U kategoriji sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih igranih filmova:

  1. „SAM“, reditelj: Stefan Orlandić Stojanovski. Produkcija: Living Pictures, iznos: 2.100.000

Obrazloženje komisije: “… U tehnološkom i tehničkom smislu film je veoma zahtevan, a nadahnuti autor je Komisiji predočio sve detalje potrebne za uspješnu realizaciju filma. Višestranost u pristupu, promišljenost i spremnost autora i ekipe da realizuju ovaj komplikovan i kompleksan film u potpunosti su zadovoljili kriterijume Komisije koja je donela odluku da se ovaj projekat svrsta u grpu filmova koje će FCS podržati”.

Komisija: Feti Dautović, Ivan Šijak, Dejan Ognjanović, Boriša Simovi i Marko Manojlović

Sa našim studentima i njihovim potignućima upoznajte se OVDE: Biografije dobitnika

FCS foto 2

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub