Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

03 Jun 2018
Kategorija:
ostale vesti

Srebrni vitez za profesora Dejana Petrovića

Isti - screenshot 05

Na nedavno završenom 27. Međunarodnom filmskom festivalu “Zlatni vitez”,  Dejan Petrović, profesor Akademije umetnosti u Beogradu osvojio je nagradu “Srebrni vitez” za film “Isti” u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma, dok je diploma u  kategoriji  studentskog i debitantskog filma dodeljena Mlađenu Miniću, apsolventu Televizijske režije na Akademiji umetnosti za film “Februar”. Festival je održan od 22. do 31.maja u Sevastopolju u Rusiji.

Podsetimo, film “Isti” je u aprilu mesecu osvojio Gran pri za najbolji kratkometražni dokumentarni film na 20. Međunarodnom festivalu filma Ismailia u Egiptu, a pre toga Gran pri na 65. Martovskom festivalu.

Svetsku premijeru film je imao na renomiranom IDFA u Amsterdamu.

“Isti” je film metafore koji se, prikazivanjem svakodnevice osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji, bavi temom gubljenja identiteta pojedinca pod uticajem sistema. Uspostavljajući paralelu između zatvorskog i šireg društvenog sistema, ovaj dokumentarac istražuje relativnost ljudske slobode.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub