Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

10 Mar 2017
Kategorija:
ostale vesti

STUDENTI AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU ČLANOVI ŽIRIJA NACIONALNOG FESTIVALA DEČIJEG VIDEO KLIPA KIDIKEM 2017. U ORGANIZACIJI DEČJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRADA

Kidikem naslovna

Dečji kulturni centar Beograd i ove godine organizovao je drugi Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM, na kojem deca uzrasta od 10 do 15 godina, predstavljaju  filmove kratkih formi, u trajanju do 90 sekundi, na temu „MOJ NOVI SVET”.

Žiri ovogodišnjeg festivala sastavljen je od studenata Akademije umetnosti u Beogradu, koje je predložio mr Dragan Marić, prof. snimanja filmskom i video kamerom na našem fakultetu.

Filmove koji treba da izraze svoje viđenje o svetu u kojem živimo ocenjuju  Tamara Tasić, Isidora Bulatović, Ana Maria Matić, Urša Rahne, Aleksa Mirosavljević, Aleksandar Jovan Krstić i Miloš Đorđević – studenti I godine katedre za Filmsku i televizijsku režiju i montažu.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu.

Teme na koje će autori pokušati da odgovore su: Da li smo se zapitali šta deca očekuju od budućnosti? Kakva su njihova nadanja, strahovi, čežnje? Ovom temom želimo da podstaknemo da nam iskreno odgovore na pitanje šta očekuju od sveta koji nezaustavljivo juri prema njima. Očekujemo da nam priznaju da li je njihova budućnost„ hrabri novi svet“, ili pak, ležerna i trivijalna mešavina potrošačke kulture, nekritičkih stavova i duboko ukorenjenih stereotipa.

Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala, si Grand Pri festivala – ZLATNI KADAR i Najgledaniji video klip na youtube kanalu DKCB kao i pet Specijalnih priznanja –diploma po izboru žirija.

Festival KIDIKEM biće održan u subotu, 18. marta u DKCB.

studenti i Cale Maric

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub