Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

13 Jul 2017
Kategorija:
ostale vesti

STUDENTI IZ INOSTRANSTVA KOJI SU PREPOZNALI NAŠE VREDNOSTI I UPISALI I GODINU STUDIJA NA AKADEMIMIJI UMETNOSTI U BEOGRADU – PROČITAJTE NJIHOVE PRIČE

Studenti 2017-d

Kao i u prethodne 23 godine Akademija umetnosti u Beogradu veoma ponosno predstavlja mlade umetnike iz inostranstva koji su i ove godine prepoznali vrednosti i kvalitet obrazovanja na našem fakultetu i upisali I godinu na različitim katedrama osnovnih studija.

Reč je o studentima režije, produkcije i glume koji nam ove godine dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Šri Lanke.

Upoznajte njihove razloge za dolazak u Srbiju i odabir  Akademije umetnosti u Beogradu:

Tina Skvarča – nam dolazi iz Ljubljane /Slovenija/ na I godinu Glume u klasi prof. Tihomira Stanića i Milana Neškovića. Kaže da je za Akademiju umetnosti u Beogradu saznala istražujući internet i da su joj posebnu pažnju privukle vesti o velikom borju angažmana i postignuća naših aktuelnih i diplomiranih studenata.  “Ni na jednom drugom fakultetu se ne vidi da studenti tako mnogo rade, tako velike stvari”. Tina za sebe kaže da obožava muziku, slobodu koju daje umetnost, minimlizam i klasične filmove. Svira flautu i dobitnica je zlatnih i srebrnog priznanja na regionalnim i Evropskim takmičenjima duvačkih orkestara. Govori francuski i engleski jezik.

Tanja Zeba – stiže na prvu godinu katedre za Produkciju u umetnosti i medijima iz Umaga /Hrvatska/. Kao neko ko se već oprobao u svetu umetnosti i uspešno organizovao umetnička dešavanja, Tanja ističe da je preporuku za upis Akademije umetnosti u Beogradu upravo dobila u umetničkim krugovima, od ljudi koji su dobri poznavaoci prilika u umetničkom visokom školstvu. Tanja je napustila studije psihologije u Italiji i uspešno položila prijemni ispit na našem fakultetu.

Stjepan Čondrić – je rođen i živi u Zagrebu /Hrvatska/. Studirao je novinarstvo na Valeučilištu VERN,  gde je od svojih mentora dobio preporuku da svoju strast prema filmu i režiji na najbolji način može da ostvari na Akademiji umetnosti u Beogradu. Stjepan kaže da je od svoje profesorke  novinarstva saznao da je katedra za Filmsku i televizijsku režiju na našem fakultetu najbolja i najuspešnija u regionu i da će to biti pravo mesto za realizaciju njegovog sna – snimanje filmova na području bivše Jugoslavije.  Voli da čita i istražuje sve što je vezano za film i čvrsto veruje da će postati poznati filmski reditelj.

Mirza Abdagić – mladi i veoma talentovani zaljubljenik u film nam dolazi iz Sarajeva /Bosna i Hercegovina/. Akademija umetnosti u Beogradu je njegov izbor je želi da studira na fakultetu koji favorizuje slobodu, a ne nametanje mišljenja. Mirza želi podstrek i slobodu umetničkog izražavanja, vrhunske stručnjake za profesore i pozitivnu atmosferu u kojoj može da se razvija i ostvaruje svoje talente. Upravo takvo mesto za njega je katedra za Filmsku i televizijsku režiju na našem fakultetu.

Nikolina Menik Tute – nam dolazi iz Šri Lanke. Rođena je u Kolombu i jedan period svog života provela je u Srbiji. Svira klavir i voli jezike, filozofiju, filmove, dizajn, slikarstvo, fotografiju, pisanje i glumu. Tečno govori četiri jezika: nemački, engleski, sinhaleski i francuski. Za studije Filmske i televizijsku režije na Akademiji umetnosti u Beogradu odlučila se po preporuci prijateljice, diplomirane Producentkinje na našem fakultetu, iako je bila primljena na Fakultet filmskih umetnosti u Edinburgu.  Nikolina voli da stvara i slikom dočarava sve ono što oseća i primećuje u svom okruženju.

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub