Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

13 Jun 2017
Kategorija:
ostale vesti

STUDIJE REŽIJE NA AKADEMIJI UMETNOSTI U BEOGRADU JANU PREDANU ZVONARU OTVORILE VRATA USPEHA ŠIROM SVETA

Jan P Z-1

Po završetku studija režije na Akademiji umetnosti u Beogradu, Jan Predan Zvonar – student generacije i dobitnik Vidovdanske nagrade  2012/13. godine, svoju karijeru uspešno je otpočeo u svojoj zemlji, odakle je na studije i došao –  Sloveniji.

Filmsku režiju upisao je 2010. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu dolaskom iz Maribora, a  diplomirao 2015. godine.

Prvi veći projekat posle povratka u Sloveniju, sa kojim je privukao pažnju javnosti, bio je video spot za popularnu mariborsku rok grupu Sticky Leaks.

Kratki film Jana Predana Zvonara sa treće godine studija Akademije “Rđava medalja”, primljen je u nezvanični program festivala u Kanu, a 2016 g,  na ovaj prestižni filmski Festival uvršten je i njegov diplomski film “Okidač”.  Film “Okidač” je u jesen 2016. primljen i na međunarodni filmski festival u Maroku, na kojem se (predstavljen je kao reditelj iz Srbije) našao u društvu poznatih svetskih autora kratkog filma.

Janu su kontakti sa drugim slovenačkim filmskim stvaraocima sa kojima se susreo u Kanu, otvorili put do saradnje sa jednom od slovenačkih privatnih televizija, na kojoj je kao reditelj muzičkih spotova i muzičkih emisija zaposlen u martu 2017. godine.

Radi i živi na relaciji Ljubljana – Maribor, ali ga rediteljski posao vodi po čitavoj Sloveniji i susednoj Austriji.

Uspesi naših studenata iz okruženja potvrda su da velikom ljubavlju prema umetnisti, talentom, stečenim vrhunskim  znanjima i veštinama na našem fakultetu, mladi umetnici, studiranjem na Akademiji umetnosti u Beogradu čine pravu životnu odluku, trasirajući svoj put ka uspehu i van granica svoje zemlje.

Takav je upravo primer Jana Predana Zvonara.

Jan P Z

jan-predan-zvonar-card

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub