Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

O studijskom programu


Studijski program izvode:

 

Studijski program vode: prof. Radoslav Vladić i prof. dr Milan Radovanović
Dužina trajanja osnovnih akademskih studija: 4 godine
Broj ESPB (ECTS): 240
Stručni naziv: diplomirani umetnik višemedijske umetnosti: SNIMATELJ/FOTOGRAF

Studijski program FOTOGRAFIJA I KAMERA objedinjuje studije fotografije i filmske i televizijske kamere.

Namenjen je sticanju praktičnih i teorijskih znanja o značaju i upotrebi fotografskog medija u domenima dokumentarne fotografije, „life“ fotografije, fotožurnalizma, modne i reklamne fotografije, savremene umetnosti fotografije; snimanja dokumentarnih i igranih filmova i TV serija, rada na filmu i televiziji, ovladavanja filmskim štimunzima, kadriranja i usaglašavanja optike i planova, specifičnih žanrova iz televizijske prakse, realizacije reklamnih  i muzičkih spotova, direktnih TV prenosa, estetike prostora umetnosti; kreativnog rada u postprodukciji fotografske i video slike, filmske i TV režije, tehnološkog procesa proizvodnje dugometražnog igranog filma.

Kompetencije koje dobijate po završenim četvorogodišnjim studijama:

- Dokumentarni fotograf
– Modni i reklamni fotograf
– Umetnik fotografije
– Kamerman na televiziji
– Filmski i televizijski snimatelj
– Direktor fotografije na filmu

Razvoj novih digitalnih tehnologija, zahvaljujući kome je došlo do objedinjavanja fotoaparata i filmske kamere (danas u svetu skoro i da nema visokobudžetnih dugometražnih igranih filmova koji nisu snimani i najnovijim modelima fotoaparata), kao i sve veća dinamika u funkcionisanju savremenog tržišta, doveli su do toga da se traže stvaraoci koji su istovremeno specijalizovani u više fotografskih i snimateljskih disciplina.

Studije FOTOGRAFIJE I KAMERE koncipirane su tako da posle uvodnih predmeta na prvoj godini studija, nastavljate da izučavate dokumentarnu fotografiju i dokumentarni film, zatim modnu i reklamnu fotografiju i snimanje reklamnih spotova, kao i umetnost fotografije i igrani film. Studije nisu namenjene samo usavršavanju tehničkih i vizuelnih veština, već i razvoju kreativnog mišljenja u svetu umetnosti.

Završni rad na studijskom programu FOTOGRAFIJA I KAMERA sastoji se od samostalne realizacije umetničkog izlagačkog projekta, kao i od snimanja igranog ili dokumentarnog filma, ili reklamnog spota.

Akreditacija studijskog programa Fotografija i kamera

Saznajte više:

Raspored predmeta po semestrima i godinama studija – Fotografija i kamera
– Dodatak diplomi – Fotografija i kamera


vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub