Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

Uspesi studenata i diplomaca Akademije umetnosti

Ponosna na svoje studente, Akademija umetnosti želi da sa svima podeli vesti o njihovim uspesima i najvažnijim profesionalnim angažmanima.

23 Jun 2017
Kategorija:
ostale vesti

SVEČANA DIPLOMSKA PREDSTAVA “GALEB” A. P. ČEHOVA – GLUMACA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU – 26. JUNA U 20.30H NA SCENI “PETAR KRALJ” ATELJEA 212

Galeb-1

“Galeb” Antona Pavloviča Čehova, kakovog do sada nismo imali priliku da vidimo, svečana je diplomska predstava studenata IV godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Andreja Šepetkovskog i prof. Milana Neškovića.

“Galeb” će biti izveden u Ateljeu 212, na Sceni “Petar Kralj” , u ponedeljak i utorak 26. i 27. juna 2017. godine, sa početkom u 20.30 časova.

Uz Ujka Vanju, najpoznatije delo Antona Pavloviča Čehova, komedija “Galeb”, predstavljala je, u vreme kada se pojavila, prekretnicu u razvoju dramske književnosti i beg od tradicionalnih formi. Ova inspirativna, neverovatno duhovita, ali i potresna svevremena priča o neuzvraćenim ljubavima, promašenim životima, pozorištu, književnosti, neutoljivoj i pogubnoj gladi za slavom, lutanjima stvaralaca i nadama da će stvorenim delom ostaviti dragoceni, autentični  i večni pečat, po ugledu na Tvorca, ali bez uzdanja u Njega, obrađena je do sada na hiljade načina, na svim meridijanima.
Novo, invetivno tumačenje koje nude studenti četvrte godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, natkrilio je Čehovljev duh koji ih je bodrio u traženju ,, novih formi “, ali ispunjenih, pre svega, dubokim sadržajem i smislom, te  istinitim proživljavanjem svakog trena iz života čuvenih likova…

 

Igraju:

Irina Nikolajevna Arkadina / Marija Babić

Konstantin Gavrilovič Trepljev / Boris Mitrović

Petar Nikolajevič Sorin / Dimitrije Prodanović

Nina Mihajlovna Zarečna / Milena Božić

Maša / Gordana Đokić

Boris Aleksejevič Trigorin / Miloš Lazarov

Jevgenije Aleksejevič Dorn / Milan Krstić

Semjon Semjonovič Medvedenko / Predrag Grujić

Ilija Afanasijevič Šamrajev / Vahid Džanković

Scenograf – Jovan Lojić

Kostimograf – Biljana Grgur

Organizatori – Andrijana Zukić i Anđa Brstina

Fotografije – Tamara Antonović

Program predsave možete preuzeti ovde: Galeb

Ulaz je slobodan!

Dobrodošli!

Prilog o diplomskoj predstavi “Galeb” emitovan je u Jutarnjem programu RTS-a, koji možete pogledati ovde:

 

IMG_1022а

IMG_1045а

IMG_1072а

IMG_1138а

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub