Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita

RASPORED PRIJEMNIH ISPITA, ŠTA JE SVE POTREBNO PRIPREMITI, PRIMERI TESTOVA OPŠTE KULTURE I POZNAVANJA UMETNOSTI, PRIMERI TEMA I PITANJA NA PRIJEMNIM ISPITIMA

Besplatne konsultacije i online prijava za buduće studente

Odaberite studijski program koji želite i prijavite se online ili u Sekretarijatu Akademije umetnosti, Nemanjina 28, na prvom spratu, od 9-16 časova.

AKREDITACIJA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Akademija umetnosti u Beogradu je aktreditovana visokoškolska ustanova, sa akreditovanim svim studijskim programima od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Akademija umetnosti – Dozvola za rad

Akademija umetnosti, PRVI akreditovan fakultet u polju Umetnosti u Republici Srbiji, dobila je Dozvolu za rad 4. maja 2010. godine.

AKREDITACIJA ZA OBAVLJANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKE DELATNOSTI

Akademija umetnosti, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije akreditovana je za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti u oblasti humanističkih nauka – dramskih i audiovizuelnih umetnosti, muzičke umetnosti i primenjene umetnosti i dizajna (Rešenje br. 660-01-00002/9 od 12.07.2018). Usaglašenost …

11 Oct 2017
Kategorija:
ostale vesti

Svetska premijera filma „Isti“ na 30. Medjunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu

The_Same_Dejan  Petrovic_director

 

Dokumentarini film „Isti“, Dejana Petrovića, profesora filmske i TV režije na Akademiji umetnosti u Beogradu će imati svetsku premijeru na 30. Medjunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu IDFA.

Film će biti prikazan u okviru takmičarskog programa. (Program)

Učešće u program IDFA je izuzetan uspeh srpskog dokumentarnog filma. Za period od 3 decenije postojanja festivala samo je devet dokumentaraca srpskih autora prikazano, a poslednje učešće naših filmskih stvaralaca bilo je pre šest godina.

„Isti“ (The Same) je kratkometražni dokumentarni film (16 min) nastao u produkciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“.

Specifičnog rediteljskog izraza, Dejan Petrović otkriva svakodnevicu osuđenika i stražara nekoliko većih zatvora u Srbiji. Istražujići realan život istinskih zatvorenika reditelj stvara metaforu kojom ispituje srazmeru ljudske slobode.

Film „Isti“ sniman je u kazneno-popravnim zavodima u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu (Zabeli), Nišu, kao i u KPZ za žene u Požarevcu uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije. Film je realizovan u koprodukciji NCF „Filmart“ sa kućom Cinnamon Films, a uz podršku Filmskog centra Srbije.

Dejan Petrović potpisuje i scenario filma, direktor fotografije je Dragan Vildović, montažer filma je Aleksandar Popović, takodje profesor Akademije umetnosti u Beogradu, snimatelj i dizajner zvuka Nikola Cvijanović, a kompozitor Vojin Ristivojević.

Vest mozete pogledati i na stranici SEECult.

Sajt filma „Isti“ – www.thesame.rs

the_same-isti_01_ the_same-isti_08_ the_same-isti_10_ the_same-isti_15_

 

facebook share
tweet this
google +

vidite nas


informator


studentski
servis


Filmski
klub